Inkscape

Inkscape 0.48.2

Open source editor voor bewerking van vector graphics

Inkscape is een vector-vriendelijk en gratis beschikbaar tekenprogramma. Vector-graphics, ofwel resolutie-onafhankelijke afbeeldingen, zijn een pakketje van meetkundige begrippen en formules. Beeldbewerkers als Inkscape interpreteren de formules en geven vervolgens de figuur zonder kwaliteitsverlies weer. Lees de volledige beschrijving

VOOR

  • Geschikt voor vector graphics
  • Geïntegreerde messenger

TEGEN

  • Geen lagen-menu

Goed
7

Inkscape is een vector-vriendelijk en gratis beschikbaar tekenprogramma. Vector-graphics, ofwel resolutie-onafhankelijke afbeeldingen, zijn een pakketje van meetkundige begrippen en formules. Beeldbewerkers als Inkscape interpreteren de formules en geven vervolgens de figuur zonder kwaliteitsverlies weer.

Inkscape biedt echter meer en het gedeelde whiteboard is daar een goed voorbeeld van. Via deze messenger communiceer je direct met andere tekenaars. Het tekenen zelf verloopt lekker soepel, want Inkscape's menu's en instrumenten spreken voor zich. Er zijn zelfs speciale functies voor het tekenen van een 3D-kubus of 'een kromme'.

Bij installatie heb je keuze uit veel talen, maar Nederlands ontbreekt. Geen paniek; Inkscape is intelligent en toont automatisch Nederlandstalige menu's onder een Nederlandse Windows-versie. Desondanks kom je hier en daar toch nog wat Engelse termen tegen.

Net als andere beeldbewerkers, beschikt Inkscape over lagen. Helaas ontbreekt er een menuutje waarmee je makkelijk tussen de lagen schakelt. De designsoftware beslaat namelijk slechts één venster.

Trek je graag een paar digitale lijnen en werk je vaak met vector graphics, dan is Inkscape een uitstekend alternatief. De software neemt het voortouw op het gebied van innovatieve tekenprogramma's. Wij tekenen voor Inkscape; gratis en voor niets.

Inkscape

Download

Inkscape 0.48.2